Monthly Archives: August 2008

Babylon A.D. + Membosankan

Hari ni penat sungguh dah la dari tempat kerja hujan. Ingat petang tadi nak balik awal la sebab hari ni nak pergi 1 Utama nak tengok cerita Babylon AD ni sebab dapat tiket percuma dari Umobile. Sebabkan ghairah nakkan tiket … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged | 1 Comment

Lagi Cerita – Pesta Malam Indonesia 2

SEDIKIT kekecohan berlaku dikalangan dua kelompok warga Indonesia ketika sedang seronok penonton menghayati persembahan band Indonesia, Sheila On 7 ketika di konsert Pesta Malam Indonesia 2 di Padang Equestrian Bukit Kiara, Kuala Lumpur baru-baru ini. Namun kekecohan tersebut mula reda … Continue reading

Posted in Konsert | 2 Comments

Kenapa Perlu Sekat Lagu Seberang?

Hari ni bila aku baca suratkhabar banyak yang komen tentang konsert Pesta Malam Indonesia tempoh hari. Ada yang bercerita tentang kekecohan segelintir warga Indonesia yang membuat kacau dan ada juga yang bercerita tengang vokalis Peterpan Ariel yang membuka baju semasa … Continue reading

Posted in Konsert | 1 Comment

Keratan Kosmo – Tetap kacau-bilau – Konsert Pesta Malam Indonesia 2

Oleh HARYATI KARIM haryati.karim@kosmo.com.my KALAU konsert Inul Darasista di Malaysia tempoh hari dibatalkan ‘atas sebab-sebab keselamatan’ bagaimana pula dengan aspek keselamatan pada Konsert Pesta Malam Indonesia 2 di Bukit Kiara, Equestrian Park kelmarin? Biarpun penganjur konsert tersebut, Fat Boys Records … Continue reading

Posted in Konsert | Leave a comment

Hujan – Dugaannya Live Pesta Malam Indonesia 2

woo..ooo bapanya mahukannya… jadi seorang askar bukan cita-citanya… bukan impiannya dia terlalu muda… tuk tinggalkan keluarga bila tiba masanya… pilu mula terasa berkecamuk hati… hatinya sendiri persoalannya kini sampai bila mampu ku bertahan… Mampukahku bertahan… wo.. woo..ooo Nampak ketara kah … Continue reading

Posted in Konsert | Tagged , , | 1 Comment

Meet Uncle Hussain – Lagu Untukmu Live Pesta Malam Indonesia 2

Tiada bintang Dapat menerangkan hati yang telah dicela Bagai ku lumpuh tak mampu berdiri Aku tetap begini takkan berubah kerna Aku tetap aku dan alur hidup mu bukanlah aku Guna hati akal dan fikiranmu Berbeza engkau dan juga aku Dua … Continue reading

Posted in Konsert | Tagged , , , | Leave a comment